Misija

Ekobitova je misija isporučiti vrhunske proizvode i usluge svojim poslovnim korisnicima, uz kontinuirano podizanje njihove organizacijske efikasnosti i produktivnosti. Naši proizvodi i usluge pokrivaju raspon od tehnološkog savjetovanja i edukacije s područja upravljanja životnim ciklusom poslovnih aplikacija, preko izrade rješenja za portale i integraciju poslovnih aplikacija, do razvoja aplikacija za desktop i mobilne platforme te gotovih rješenja i proizvoda.

Zašto smo drugačiji

Ekobit djeluje na globalnom tržištu od 1992. g; tradicionalno je orijentiran na europsko i američko tržište. Naš izvoz čini preko 80 posto ukupnog godišnjeg prihoda. Zapošljavamo konzultante, softverske arhitekte, razvojne inženjere, voditelje projekata i testne inženjere. Preko 80% naših zaposlenika ima visoku stručnu spremu, a većina njih su stručnjaci i certificirani profesionalci za upravljanje projektima i razvoj softvera. Ekobit je jedna od najjačih domaćih razvojnih tvrtki koju čini vrhunski tim stručnjaka, konzultanata te snažan razvojni tim koji je blisko povezan s regionalnim Microsoftovim uredima, kao i Microsoftovim sjedištem za razvojne platforme u Redmondu, WA, USA.

Naše vrijednosti

Ekobit je kompanija koja je predana svojim temeljnim vrijednostima: održavanju visokog stupnja inovativnosti i kreativnosti, njegovanju integriteta i poštenja, kontinuiranom razvijanju timskog duha, privlačenju najboljeg kadra, uz stalan fokus na stvaranje opipljive vrijednosti za naše klijente.

Proizvodi i usluge

Ekobit nudi širok spektar usluga, od tehnološkog savjetovanja i edukacije, izrade i razvoja poslovnih rješenja do kreiranja gotovih proizvoda s naglaskom na sljedećim područjima:

Tehnološko savjetovanje:

  • Na području savjetovanja o procesu upravljanja životnim ciklusom razvoja softvera (ALM), usmjereni smo tome kako unaprijediti tijek osmišljavanja, razvoja i isporuke vaših poslovnih rješenja. Naše usluge pomoći će definirati odgovarajuće poslovne procese i odabir optimalnih ALM alata kako bi se ostvarila kontinuirana isporuka vrijednosti u procesu razvoja softvera (MS Visual Studio, Team Foundation Server)
  • Savjetovanje vezano uz izradu Portala i rješenja za kolaboraciju usmjereno je na izradu rješenja koja integriraju raspršene informacije i znanja kako bi se olakšala suradnja i donošenje odluka te poboljšala ukupna učinkovitost organizacije (MS SharePoint Server)
  • Pružamo usluge integracije poslovnih rješenja koji se temelje na BizTalk Server platformi s ciljem uspostave i održavanja SOA rješenja u vašoj organizaciji.

Razvoj poslovnih aplikacija

Dinamične i uspješne kompanije često žele postići konkurentsku prednost na tržištu kroz primjenu poslovnih rješenja koja interno ubrzavaju i olakšavaju njihove procese rada te su skrojena prema njihovim specifičnim zahtjevima i potrebama. Ekobit Vam može pomoći u tom procesu. Saznajte više o Razvoju poslovnih aplikacija, usluzi koju pružamo svojim brojnim klijentima.

Proizvodi

  • BizDataX - Inovativno rješenje zaštite podataka koje omogućava korištenje osjetljivih podataka izvan produkcijskih okruženja.
  • TeamCompanion - Povezuje Outlook i Microsoft TFS te omogućava učinkovitije upravljanje životnim ciklusom vaših aplikacija.
  • EkoHROK - napredno klijentsko rješenje za komunikaciju banaka s bazom podataka Hrvatskog registra obaveza po kreditima (HROK).

Edukacija

Naša neprekidna želja za stjecanjem novih znanja i vještina te dugogodišnje iskustvo rada na raznim projektima, rezultirali su kumuliranjem znanja i izuzetnim poznavanjem određenih tehnologija. Prikupljeno znanje rado ćemo podijeliti sa svojim korisnicima kroz seminare i radionice. Saznajte više o uslugama edukacije koje pružamo.

Članstva i industrijska partnerstva

  • Ekobit je Microsoftov Gold Partner i Microsoftov Visual Studio Industry Partner
  • Naši zaposlenici posjeduju sve važne certifikate vezane uz upravljanje projektima (PMP), razvoj aplikacija (MCPD, Enterprise MCPD), sistemsko administriranje (MCITP, MCSE, MCDBA) te MS ALM MVP, MVP MS Virtual Machine. Saznajte više o našim certifikatima.

Povijest kompanije

Tvrtka je osnovana u prosincu 1992. kada je započela s radom na prvom razvojnom projektu izrade rješenja za gospodarenje otpadom namijenjenog međunarodnom klijentu. 1997. Ekobit postaje Microsoftov partner te počinje s održavanjem specijaliziranih tehnoloških radionica i predavanja diljem jugoistočne Europe.

U 2001. i 2002. Ekobit je nagrađen drugom nagradom te posebnim priznanjem u kategoriji malog i srednjeg poduzetništva od strane Ministarstva za obrt Republike Hrvatske. Te iste godine Ekobit unaprjeđuje svoje partnerstvo s Microsoftom te postaje Microsoft Gold Certified Partner. Tvrtka Ekobit također je dva puta nominirana od strane Hrvatske gospodarske komore za prestižnu nagradu "Zlatna kuna" u kategoriji malih poduzeća (2004 i 2007).“ 2007. g Ekobit se pridružuje globalnom Microsoftovom programu te postaje Microsoft Visual Studio Industry Partner. Iste te godine naš proizvod TeamCompanion počinje se prodavati te izlazi na globalno tržište, a danas ima kupce na pet različitih kontinenata. U 2012. BizDataX prvi puta izlazi na tržište kao napredno rješenje za maskiranje podataka.