Ekobit za Mips razvija mobilnu aplikaciju u sklopu projekta „Digitalni poštar“ za potrebe Hrvatske pošte

Zagreb, 10. srpnja 2017. - Ekobit je, u suradnji s tvrtkom Mips, IT tvrtkom u vlasništvu Hrvatske pošte, uspješno isporučio prvu fazu mobilne aplikacije u sklopu projekta „Digitalni poštar“. Radi se o mobilnoj aplikaciji na Android platformi namijenjenoj poštarima koja je potpuno integrirana u modul „Dostava“ Mips sustava poštanskog poslovanja. Poštari će je svakodnevno koristiti za potrebe provjere statusa pošiljaka i protokoliranja primopredaje pošiljaka korisnicima.

U prvoj fazi „Digitalni poštar“ bit će na raspolaganju varaždinskim poštarima, a zatim će se postepeno uvoditi nove funkcionalnosti te će naposljetku svim poštarima u zemlji korištenje mobilne aplikacije biti nezaobilazan dio dnevnih aktivnosti, a sve u svrhu bolje usluge korisnicima.

Ovim projektom Ekobit nastavlja s uspješnim projektima digitalizacije poslovanja poštanskih operatera jer je u Sloveniji za potrebe Pošte Slovenije prije godinu dana napravio istovrsnu mobilnu aplikaciju koju danas koristi oko 2000 slovenskih poštara.

Fotogalerija